Mooie kinderkleding, wat is dat?

Tijdens mijn zoekwoorden onderzoek kwam ik de zoekterm Mooie kinderkleding tegen. Eigenlijk vond ik het nogal een aparte zoekterm. Ik bedoel, iedereen wil toch mooie kleding voor z’n kinderen, dat lijkt me logisch. Toch zette deze term me wel aan het denken. Want wat zorgt er nu voor dat het mooie kinderkleding is?

Persoonlijke smaak

Net als bij alles, zoveel mensen zoveel wensen. Wat jij mooi vind maar zeker niet onbelangrijk wat je kind mooi vind. Persoonlijk vind ik het belangrijkere dat mijn kind het mooi vind want die moet er in lopen.

Pasvorm

Nog een belangrijk punt of de kinderkleding mooi is, is de pasvorm. Iets kan een mooie print hebben maar als het eruit ziet alsof ze een zak aan hebben dan is de kleding nog steeds niet mooi. De pasvorm is altijd wel een dingetje want wat bij de een heel mooi staat hoeft bij een ander helemaal niet leuk te staan. Dat merk je waarschijnlijk bij je eigen kleding ook. Kortom dat is echt uitproberen.

Kleur

De kleur, ook bij kinderkleding is de kleur belangrijk. Bij een blond kindje kan roze echt heel mooi staan, maar heeft je kindje een beetje een rode/oranje gloed kan diezelfde kleur roze juist helemaal niet bij d’r passen. Heeft je kindje een beetje een getinte huidskleur dan kan geel super mooi staan, maar bij een echt bleke huidskleur maakt dat geel je alleen maar nog bleker. Dus ook voor de kleur geldt zoveel mensen zoveel wensen.

Kortom wat maakt kinderkleding nou echt mooi? Jullie smaak, de pasvorm en de kleur? Dat zijn allemaal dingen die voor iedereen anders zijn.

Hoe zorg ik er nou voor dat ik mooie kinderkleding voor iedereen heb?

Terwijl ik na dacht over die vraag bedacht ik me opeens iets wat iedereen wil, wat iedereen mooi vindt. De kleding moet niet door kinderhandjes gemaakt zijn.

Nu ben ik natuurlijk niet bij het proces waar de stoffen gemaakt worden, maar de kleding die maak ik zelf. Geen kinderarbeid ( hoewel m’n kinderen me regelmatig komen ‘helpen’) en fijne werkomstandigheden ( in m’n eigen huis, in m’n atelier winkel gemaakt naar mijn smaak)

In mijn ogen is mooie (kinder)kleding dus kleding welke gemaakt worden zonder kinderarbeid en in fijne werkomstandigheden.

Wat versta jij onder mooie kinderkleding?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *