Hoeveel kleding heeft mijn kind nodig?

Hoeveel kleding heeft mijn kind nodig

Een van de meest gestelde vragen is toch wel: hoeveel kleding heeft mijn kind nodig?

Voor wanneer je een baby krijgt kun je lijstjes genoeg vinden, je krijgt ze zelf via de post binnen. Maar daarna…… tja dan wordt je los gelaten. En wanneer je dan een voorliefde hebt voor kinderkleding puilen de kasten al snel uit.

Zelf liep ik hier ook tegenaan, met alles wat ik kreeg, kocht en zelf maakte kon ik wel 3 kledingkasten vullen per kind. Dus ging ik op onderzoek uit en vond een cursus voor een capsule garderobe voor kinderen. Zelf ging ik als eerste aan de slag met de kast van mijn dochter, aangezien ik voor haar echt het meeste kleding had.

Nu kan ik 1 blog niet de hele cursus zetten, dat zou ook niet eerlijk zijn voor diegene die de cursus heeft gemaakt. Wel zal ik een aantal dingen uit de cursus hier vertellen.

Combineren

Om met minder kleding toe te kunnen moet je meerdere items op verschillende manieren met elkaar kunnen combineren. Want als die ene broek in de was zit is het fijn dat je dat leuke shirtje nog met iets anders kunt combineren. Hiervoor werkte ze in de cursus met verschillende kleurtypes. Ik ga niet de kleurtypes hier allemaal bespreken dat zou wel heel diep de cursus in gaan. En vaak weet je wel welke kleuren er leuk staan bij je kind. Wel is het dus belangrijk dat je ongeveer 5 kleuren kiest welke je alle 5 leuk bij elkaar vind staan zodat je het daardoor altijd kan combineren. Hou hier natuurlijk de smaak van je kind ook bij in gedachte, en 1 of 2 afwijkende items kan ook prima. ( lees ook: Hoe kan je kinderkleding met printjes nu het beste combineren? ⋆ B*unyk (b-unyk.nl) )

Kleding lijstje

In de cursus stond een heel uitgebreide lijst met hoeveel van welke kleding je nodig had. Nu ben ik zelf wel van de lijst afgeweken want bijvoorbeeld een jumpsuit draagt ze nooit, dus in plaats daarvan heb ik een extra top en bottom gedaan.

Het lijstje is dan ook ter indicatie wat ze ongeveer nodig hebben. Ik zal jullie de aantallen geven van de bovenkleding, dit lijstje is wel de uitgebreide versie kan jij het met minder kleding is dat natuurlijk helemaal niet. Maar wanneer je net als ik echt te veel hebt is dit lijstje echt al heel weinig.

Lijstje kleding met jurkjes en rokjes.

 • Zomer
 • 4 tops zonder mouwen
 • 3 shirts korte mouwen
 • 2 blouse met korte mouw
 • 3 tops met lange mouwen
 • 3 vesten
 • 2 gilet
 • 2 korte broeken
 • 3 rokjes
 • 1 lange broek
 • 3 jurken
 • 1 jumpsuit
 • 3 leggings
 • Winter
 • 2 tops korte mouwen
 • 4 tops met lange mouwen
 • 2 blouse met lange mouwen
 • 3 truien
 • 3 vesten
 • 2 gilet
 • 2 rokjes
 • 4 lange broeken
 • 3 jurken
 • 1 jumpsuit
 • 3 leggings

Lijstje kleding met broeken

 • Zomer
 • 4 tops zonder mouwen
 • 4 shirts korte mouwen
 • 2 blouse met korte mouw
 • 3 tops met lange mouwen
 • 3 vesten
 • 2 gilet
 • 5 korte broeken
 • 5 lange broeken
 • Winter
 • 2 shirts korte mouw
 • 6 shirts lange mouw
 • 2 blouse lange mouw
 • 3 truien
 • 3 vesten
 • 2 gilet
 • 10 lange broeken

Het is mij niet gelukt om me aan deze aantallen te houden maar heb wel maar ongeveer 1/3 van de kleding overgehouden. Dus het heeft er hier wel voor gezorgd dat de kast niet meer uitpuilt en dat ze iedere dag zonder veel moeite haar kleding uitgezocht krijgt.( een kast met minder items geeft overzicht) Dus misschien niet helemaal minimalistisch, waarvoor de cursus wel was opgezet, maar de eerste stap is gezet.

Nu jij weet hoeveel kleding je kind nodig heeft, ga jij dan nu ook de stap zetten naar meer om aan te trekken met minder kleding?

Eén gedachte over “Hoeveel kleding heeft mijn kind nodig?

Voorjaarscollectie meisjes 2022 ⋆ B*unyk

Antwoord

[…] Het voordeel van deze collectie is dat je hem ook heel goed kunt combineren met de verschillende basiskleuren welke nu zeer modern zijn. Zoals grijs maar ook met mooie blauw tinten. Zo stel je makkelijk een leuke en unieke garderobe samen waar je dochter het hele voorjaar en zomer plezier van kan hebben. Wil je weten hoeveel items je ongeveer nodig hebt voor een complete garderobe kijk dan bij mijn vorige blog Hoeveel kleding heeft mijn kind nodig? […]

10 februari 2022 bij 10:24 am

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *