Hoe kan je kinderkleding met printjes nu het beste combineren?

Kinderkleding met printjes combineren, ik merk dat toch heel veel mensen dat moeilijk vinden. Graag wil ik jullie meenemen naar een paar mogelijkheden om printjes leuk te kunnen combineren. Hierbij laat ik je dus zien wat je zou kunnen doen, niet wat je moet doen. Want hoe jij een combinatie leuk vind, hoeft natuurlijk niet te zijn wat ik leuk vind. En vooral niet wat je kind leuk vind. Die moet het aantrekken dus het aller belangrijkste is dat je kind zich fijn voelt in wat ie aan heeft.

(zie blog https://b-unyk.nl/zo-kan-kleding-het-zelfvertrouwen-vergroten/)

3 tips voor het combineren van kinderkleding met printjes

tip 1. Kijk naar de kleuren die in het kledingstuk met het printje zitten.

honden stof

De meest opvallende/ overheersende kleur.

Bij deze print (honden) zie je heel veel zwart .De ruimte tussen de honden in is allemaal zwart. Hierdoor kun je deze stof super leuk combineren met zwart. Moet je kind het natuurlijk wel aan willen trekken, of misschien staat zwart je kind eigenlijk helemaal niet mooi, dat kan natuurlijk ook.

Duidelijk aanwezige kleur

Kijk naar een kleur die duidelijk in de print aanwezig is. Zoals bij de honden stof is dat vrij veel okergeel. Door dit dan te combineren met okergeel krijg je een heel ander effect. En staat het ook gelijk heel anders.

Minder aanwezige kleur

Kijk ook eens naar kleuren die niet heel overheersend aanwezig zijn in de stof. Zoals in deze stof met hondenprint, zie je ook de kleur brique. Door het dus te combineren met brique krijg je een heel leuk speels effect.

Tip 2. Printjes combineren met printjes

paarden hoodie

Wat je ook nog kan doen is 2 printjes met elkaar combineren. Dit vind ik echt wel een van de wat moeilijkere manieren van combineren, en je moet er maar net van houden. 1 van de dingen die je daarin kan aanhouden om het makkelijker te maken is dat je ervoor zorgt dat de printjes verschillend zijn van formaat.


Kijk bijvoorbeeld mee naar deze Hoodie. Voorop heeft deze een grote print. De achterkant en de mouwen van de trui hebben een kleine print. Zo kan je dat ook doen wanneer het om 2 verschillende kledingstukken gaat

Tip 3. Combineer het met kleuren uit hetzelfde kleurenpallet.

Ook dit is lastige want hiervoor moet je wat meer weten over de verschillende kleurenpaletten.


Maar kort gezegd kun je zeggen, dat je bijvoorbeeld pastel tinten altijd met iedere andere pastel tint kan combineren. En felle heldere kleuren kunnen altijd met andere heldere kleuren.

Twijfel niet langer over dat hele leuke kledingstuk met die print, met deze tips kom je er vast wel uit om ook dat leuk te combineren. Zelfs als het om kleding gaat wat je kind helemaal super vind, maar jij echt vreselijk. Door het te combineren met andere kleuren kan je kind er toch echt helemaal super leuk uit zien. Maak vooral combinaties waar jullie blij van worden.

Liefs, Winanda

Gebruikte artikelen voor dit blog:

Eén gedachte over “Hoe kan je kinderkleding met printjes nu het beste combineren?

Hoeveel kleding heeft mijn kind nodig? ⋆ B*unyk

Antwoord

[…] de smaak van je kind ook bij in gedachte, en 1 of 2 afwijkende items kan ook prima. ( lees ook: Hoe kan je kinderkleding met printjes nu het beste combineren? ⋆ B*unyk (b-unyk.nl) […]

7 maart 2023 bij 3:50 pm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *