Handgemaakte kinderkleding, waarom zou je er voor kiezen?

Je komt het steeds vaker tegen, handgemaakte kinderkleding. Vraag je je wel eens af waarom? En waarom zou je dat eigenlijk kopen, er zijn genoeg plekken waar je leuke kinderkleding kan halen. Ik zal je proberen uit te leggen waarom je wel voor handgemaakt zou kiezen.

Kinderarbeid wordt beperkt.

Door te kiezen voor hier in Nederland gemaakte kleding, weet je zeker dat bij het eindstadium, het maken van de kleding, geen kinderarbeid betrokken is. (Nee,als de kinderen mij vrijwillig komen “helpen” telt dat niet als kinderarbeid) Helaas kan ik niet zeggen dat het helemaal niet meer gebeurd, bij de productie van de stoffen ben ik niet bij.

Je steunt een kleine ondernemer.

Als je goed op let en dus bij een ondernemer koopt en niet bij iemand die het alleen maar vóór de hobby doet, steun je dus een kleine ondernemer. Hoe fijn is dat, zeker in deze tijd.

When you buy from a small business a actual person does a little happy dance”

En dan nu de voordelen van handgemaakte kinderkleding voor jezelf😉

Oeko-tex

Je zult nu wel denken “WAT?” Oeko-Tex is een keurmerk voor textiel. Stoffen met dit keurmerk zijn getest op de het zo min mogelijk gebruiken van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Wil je er meer over weten kijk dan op https://www.goedewaar.nl/keurmerken-etc/kleding-keurmerken-etc/231-oeko-tex-standard-100

De stoffen die ik gebruik hebben allemaal minimaal dit keurmerk.oeko tex

Bijzondere kleding.

Doordat het handgemaakt is, is de productie veel lager dan bij grote merken/ketens, en dus zijn er veel minder mensen die deze kleding hebben. Hoe leuk is het als je je kind in kleding hebt lopen die de rest niet heeft. Ik bedoel een leuk shirt van de action hebben er veel meer. Daar loopt half Nederland in. Handgemaakte kinderkleding is gewoon net dat beetje anders.

Nog een voordeel van handgemaakte kinderkleding, je kunt het laten aanpassen.

Heeft jou kind nou niet de standaard maten. Maar is hij* langer of korter. Of heb je een andere aanpassing nodig,omdat hij bijvoorbeeld in een spreidbroek zit. Dan kun je dat laten aanpassen. Heeft je kind bijvoorbeeld de lengte van maat 110 nodig maar de breedte van 116, of andersom de lengte maat 116 maar de breedte van 110?
Wanneer u dit aan mij doorgeeft zorg ik ervoor dat het shirt of broek aan deze maten wordt aangepast zodat het mooi past.

Je kunt je eigen idee laten maken.

Jazeker, zie je een leuk stofje op de site en heb je daar een leuk idee bij, geef het door en na overleg wat de mogelijkheden en wensen zijn, zal ik voor je aan de slag gaan om dat ene echt unieke kledingstuk te maken.

Uiteraard zit er ook een nadeel aan handgemaakt, als het artikel nog voor u gemaakt moet worden, zult u wat langer op het artikel moeten wachten. Ik doe mijn best om alles zo snel mogelijk te leveren maar de termijn die ik aanhoudt is maximaal 2 weken.

Nieuwsgierig geworden naar mijn handgemaakte kinderkleding kijk dan snel hier

Liefs Winanda

*waar hij staat kan ook zij gelezen worden

Eén gedachte over “Handgemaakte kinderkleding, waarom zou je er voor kiezen?

B*unyk neemt een nieuwe weg ⋆ B*unyk

Antwoord

[…] ( wil je weten waarom je voor handgemaakte kleding zou kiezen? Lees dan dit blog […]

17 mei 2020 bij 2:57 pm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *