De reis van B*unyk

De reis van B*unyk begon in Januari 2018 met de inschrijving van de KVK. Yes ik was gestart! Maar nu?

Ik zou zelf kleding voor kinderen maken en die verkopen. Op bestelling naar het idee van de koper. Ik wilde dat je het zelf kon samenstellen. Mijn schoonzus had mij geholpen om een mooie website te maken voor me waar ik mee verder kon. Happy happy. Laat die klanten maar komen.de reis van B*unyk

Blue seven

Eind Januari ging ik naar de sundayschool (een beurs waar merken hun nieuwe collecties kinderkleding showen en natuurlijk nieuwe verkopers proberen binnen te halen). Daar kwam ik het merk blue seven tegen. Ik was verliefd. Wat een mooie en leuke kleding en niet heel duur. Ik maakte een afspraak en voor ik het wist waren de eerste 2 collecties besteld, de wintercollectie voor de winter ’18/’19 en de zomercollectie van ‘18.

Hmmm oké, dit was niet helemaal zoals ik eerst gedacht had. Maar dit was makkelijk geld verdienen dacht ik toen. 🙈

Zelf een webshop gedeelte aan mijn site toegevoegd. Kleding erop gezet(man wat was dat veel werk) nou nu ging het echt goed komen. Voor ieder wat wils dus kom maar op.
Helaas blijven de klanten weg..

😰

Hoger op in google

Er belde bedrijven die mij konden helpen om beter vindbaar in Google te worden. Zij zouden dat allemaal voor me regelen. Na wat aandringen van hun kant heb ik ja gezegd, niet wetende dat je als bedrijf geen wettelijke bedenktijd hebt bij dit soort aankopen. Dus ook al voelde het niet goed ik kon er niet meer onderuit. Dus dan maar hopen dat het iets zou opleveren. Helaas, geen nieuwe bezoekers op de website.

Door een vrouw in ons dorp werd ik benaderd of ik op de markt wilde staan tijdens de Sleepbootdagen in Woudsend. Dat leek me wel wat, in je eigen dorp meestal lekker druk bij zulke evenementen dus JA! Ik maakte zelf wat leuke kleding voor op de kraam en had natuurlijk ook de kleding van blue seven. Wat was dat geweldig, ik verkocht leuk en was echt helemaal happy.
Omdat dit een succes was schreef ik me in om op meer markten te staan. Helemaal leuk. De website liet ik lekker voor wat ie was. Samen met mijn zusje (ze kwam helemaal uit Den Bosch iedere keer om mij te helpen) heb ik een leuke zomer gehad, soms viel de verkoop tegen maar goed, ik verkocht daar ging het om. Iedere keer kwam ik erachter dat ik net zoveel handgemaakt verkocht als de blue seven.

Een leuke verrassing

In juni van dat jaar, kwam ik erachter dat er een hele leuke verrassing, een cadeautje in mijn buik zat. Helaas ben ik niet zo goed in zwanger zijn, en deze keer al helemaal niet. Met 18 weken al een hoge bloeddruk en later kwam daar ook nog zwangerschapssuiker bij.

Je kan het misschien al raden,echt veel puf en tijd om B*unyk op te bouwen had ik niet.

Verhuizen

Ons huis was eigenlijk al heel klein met ons vieren maar straks z’n vijven werd echt wel proppen. Dus we zette ons huis weer te koop (ja we hadden het al eerder geprobeerd) en gelukkig kreeg deze makelaar het wel voor elkaar en dat binnen een paar maanden. We moesten er alleen wel snel uit zijn.

Dus B*unyk was alleen nog maar een droom, een droom dat ik ooit zelfs een winkeltje zou hebben. Dus dat werd bij op onze wensenlijst gezet.
Toen kwamen we het huis in Arum tegen, het had alles wat we wilden. Nou ja, we konden er alles van maken wat we wilden. Dus met de kerstvakantie zijn we verhuisd naar Arum.

Bevallen

Eind Januari ben ik bevallen van een heel lief jongetje. Hoewel ik de mensen uit Woudsend wel miste was ik erg blij met m’n huis. Wat een ruimte, wat een rust.de reis van b*unyk

De reis van B*unyk gaat verder

De nieuwe zomercollectie ‘19 van blue seven kwam binnen en al snel gingen we beginnen om het winkeltje vorm te geven. Ik was ondertussen ook gevraagd voor een markt in Woudsend en een markt in Arum. Dus terwijl de winkel in orde gemaakt werd voor me kon ik op de markt de nieuw te komen winkel promoten.

De opening

Eindelijk was het zover 31 mei 2019. De dag dat ik mijn winkel opende.de reis van B*unyk

Er kwamen oude vrienden, nieuwe vrienden en familie langs om dit met me vieren.


En nu vandaag zijn we een jaar verder in de reis van B*unyk. Een jaar waarin ik bijna 366 dagen gewerkt heb met veel plezier. Iedere dag zit het in m’n hoofd en ben ik er wel bezig om er van te maken wat ik graag wil.

Het was worstelen afgelopen jaar, vallen en opstaan. Maar toch regelmatig wat verkopen. De uitzending van Hea! kwam echt op een goed moment. Wat leverde dit een boots op. Ik kreeg er zoveel energie door.

In januari heb ik besloten om te stoppen met blue seven. En mijn eerdere droom achterna te jagen. Een geheel eigen kledinglijn.
Ik heb doelen gesteld en voor m’n gevoel ben ik dus pas een jaar bezig om B*unyk echt op te bouwen. Ook al zijn de doelen nog klein en kan ik mezelf echt nog geen uurloon betalen. Het voelt alsof het de goede kant op gaat.. 😊

Ik wil dan ook iedereen die me op wat voor manier dan ook gesteund en geholpen heeft heel erg bedanken. Zonder jullie was het me nooit gelukt om deze reis van B*unyk te volbrengen

😘

Liefs Winanda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *