Geplaatst op Geef een reactie

De reis van B*unyk

De reis van B*unyk begon in Januari 2018 met de inschrijving van de KVK. Yes ik was gestart! Maar nu?

Ik zou zelf kleding voor kinderen maken en die verkopen. Op bestelling naar het idee van de koper. Ik wilde dat je het zelf kon samenstellen. Mijn schoonzus had mij geholpen om een mooie website te maken voor me waar ik mee verder kon. Happy happy. Laat die klanten maar komen.de reis van B*unyk

Blue seven

Eind Januari ging ik naar de sundayschool (een beurs waar merken hun nieuwe collecties kinderkleding showen en natuurlijk nieuwe verkopers proberen binnen te halen). Daar kwam ik het merk blue seven tegen. Ik was verliefd. Wat een mooie en leuke kleding en niet heel duur. Ik maakte een afspraak en voor ik het wist waren de eerste 2 collecties besteld, de wintercollectie voor de winter ’18/’19 en de zomercollectie van ‘18.

Hmmm oké, dit was niet helemaal zoals ik eerst gedacht had. Maar dit was makkelijk geld verdienen dacht ik toen. 🙈

Zelf een webshop gedeelte aan mijn site toegevoegd. Kleding erop gezet(man wat was dat veel werk) nou nu ging het echt goed komen. Voor ieder wat wils dus kom maar op.
Helaas blijven de klanten weg..

😰

Hoger op in google

Er belde bedrijven die mij konden helpen om beter vindbaar in Google te worden. Zij zouden dat allemaal voor me regelen. Na wat aandringen van hun kant heb ik ja gezegd, niet wetende dat je als bedrijf geen wettelijke bedenktijd hebt bij dit soort aankopen. Dus ook al voelde het niet goed ik kon er niet meer onderuit. Dus dan maar hopen dat het iets zou opleveren. Helaas, geen nieuwe bezoekers op de website.

Door een vrouw in ons dorp werd ik benaderd of ik op de markt wilde staan tijdens de Sleepbootdagen in Woudsend. Dat leek me wel wat, in je eigen dorp meestal lekker druk bij zulke evenementen dus JA! Ik maakte zelf wat leuke kleding voor op de kraam en had natuurlijk ook de kleding van blue seven. Wat was dat geweldig, ik verkocht leuk en was echt helemaal happy.
Omdat dit een succes was schreef ik me in om op meer markten te staan. Helemaal leuk. De website liet ik lekker voor wat ie was. Samen met mijn zusje (ze kwam helemaal uit Den Bosch iedere keer om mij te helpen) heb ik een leuke zomer gehad, soms viel de verkoop tegen maar goed, ik verkocht daar ging het om. Iedere keer kwam ik erachter dat ik net zoveel handgemaakt verkocht als de blue seven.

Een leuke verrassing

In juni van dat jaar, kwam ik erachter dat er een hele leuke verrassing, een cadeautje in mijn buik zat. Helaas ben ik niet zo goed in zwanger zijn, en deze keer al helemaal niet. Met 18 weken al een hoge bloeddruk en later kwam daar ook nog zwangerschapssuiker bij.

Je kan het misschien al raden,echt veel puf en tijd om B*unyk op te bouwen had ik niet.

Verhuizen

Ons huis was eigenlijk al heel klein met ons vieren maar straks z’n vijven werd echt wel proppen. Dus we zette ons huis weer te koop (ja we hadden het al eerder geprobeerd) en gelukkig kreeg deze makelaar het wel voor elkaar en dat binnen een paar maanden. We moesten er alleen wel snel uit zijn.

Dus B*unyk was alleen nog maar een droom, een droom dat ik ooit zelfs een winkeltje zou hebben. Dus dat werd bij op onze wensenlijst gezet.
Toen kwamen we het huis in Arum tegen, het had alles wat we wilden. Nou ja, we konden er alles van maken wat we wilden. Dus met de kerstvakantie zijn we verhuisd naar Arum.

Bevallen

Eind Januari ben ik bevallen van een heel lief jongetje. Hoewel ik de mensen uit Woudsend wel miste was ik erg blij met m’n huis. Wat een ruimte, wat een rust.de reis van b*unyk

De reis van B*unyk gaat verder

De nieuwe zomercollectie ‘19 van blue seven kwam binnen en al snel gingen we beginnen om het winkeltje vorm te geven. Ik was ondertussen ook gevraagd voor een markt in Woudsend en een markt in Arum. Dus terwijl de winkel in orde gemaakt werd voor me kon ik op de markt de nieuw te komen winkel promoten.

De opening

Eindelijk was het zover 31 mei 2019. De dag dat ik mijn winkel opende.de reis van B*unyk

Er kwamen oude vrienden, nieuwe vrienden en familie langs om dit met me vieren.


En nu vandaag zijn we een jaar verder in de reis van B*unyk. Een jaar waarin ik bijna 366 dagen gewerkt heb met veel plezier. Iedere dag zit het in m’n hoofd en ben ik er wel bezig om er van te maken wat ik graag wil.

Het was worstelen afgelopen jaar, vallen en opstaan. Maar toch regelmatig wat verkopen. De uitzending van Hea! kwam echt op een goed moment. Wat leverde dit een boots op. Ik kreeg er zoveel energie door.

In januari heb ik besloten om te stoppen met blue seven. En mijn eerdere droom achterna te jagen. Een geheel eigen kledinglijn.
Ik heb doelen gesteld en voor m’n gevoel ben ik dus pas een jaar bezig om B*unyk echt op te bouwen. Ook al zijn de doelen nog klein en kan ik mezelf echt nog geen uurloon betalen. Het voelt alsof het de goede kant op gaat.. 😊

Ik wil dan ook iedereen die me op wat voor manier dan ook gesteund en geholpen heeft heel erg bedanken. Zonder jullie was het me nooit gelukt om deze reis van B*unyk te volbrengen

😘

Liefs Winanda

Geplaatst op Geef een reactie

B*unyk neemt een nieuwe weg

Dit blog is meer een aankondiging. B*unyk neemt een nieuwe weg.

De afgelopen weken ben ik al druk bezig geweest met de nieuwe wintercollectie. Ja je leest het goed, de nieuwe wintercollectie 20/21, want in tegenstelling van de afgelopen 2,5 jaar komt er dit jaar geen nieuwe collectie meer van blue seven. Maar richt ik me volledig op m’n eigen handgemaakte kinderkleding. De echte B*unyk.

B*unyk

Het wordt een kledinglijn met bijzondere handgemaakte kleding voor eerlijke prijzen voor iedereen. Hiermee bedoel ik niet kleding die alleen te dragen is tijdens speciale gelegenheden, nee hiermee bedoel ik kleding die leuk is voor de normale dingen in het leven zoals naar school gaan. En dan ook nog eens voor prijzen die ik er zelf ook aan uit zou geven. De collectie gaat bestaan uit verschillende maat classes voor baby(50 t/m 86), voor peuter/kleuters (92 t/m 128) en schoolkinderen(134 t/m 164). Eigenlijk zoals jullie het nu ook al op de site terug vinden. b*unyk

Ik vind het heel spannend en hoop dat de collectie in de smaak valt bij jullie en jullie kinderen.

Nog niet af

De collectie is nog niet af en de komende tijd zal ik hier nog veel aandacht aan besteden. Hierdoor zullen er in de winkel en webshop minder handgemaakte items te vinden dan jullie van me gewend zijn. Maar helaas kan ook ik maar 1 ding tegelijkertijd.

Zo heeft de coronacrisis toch een positief puntje voor me. Doordat alle markten helaas niet door gaan heb ik nu tijd om eindelijk mijn echte droom achterna te gaan. En een complete eigen collectie neer te zetten voor kinderen vanaf maat 50 tot 164.

Wil je graag als een van de eerste de collectie zien en zelfs als pre-order bestellen? Vul dan onderstaand formulier in.


  baby 50-86peuter/kleuter 92-128schoolkind 134-164

  Liefs Winanda.

  ( wil je weten waarom je voor handgemaakte kleding zou kiezen? Lees dan dit blog

  Geplaatst op Geef een reactie

  Weer naar school

  Yes, onze kinderen mogen weer naar school. Na 7 weken thuis gezeten te hebben, waarvan 5 weken thuis onderwijs. Mogen ze nu eindelijk weer gedeeltelijk naar school. Iets waar ze hier echt wel naar uit kijken. Dat verdient toch wel even extra aandacht. back to school, weer naar school

  Normaal na de zomervakantie gaan de kinderen in mooie nieuwe herfstkleding naar school. Heel veel wordt nieuw aangeschaft. Maar wat doe je nu? Het is niet dat er een nieuw schooljaar start, en de hele crisis is nog niet voorbij. Laat staan hoe het straks allemaal moet met de economie. Maar toch groeien de kinderen gewoon door. Dus wat is nu handig om aan te schaffen.

  Hoeveel kleding heeft mijn kind nodig.


  De hoeveelheid kleding die een kind nodig heeft is volgens mij per kind verschillend en ook onderheven aan hoe vaak je wast. Wij met 3 kinderen moeten wel iedere dag wassen. Maar ik kan me zo voorstellen als je een alleenstaande ouder bent met 1 kind dat iedere dag wassen niet nodig is.


  Wat natuurlijk ook meetelt is wat je kind graag doet. Heb je een kind dat het heerlijk vind om lekker een puzzel of een tekening te maken zal de kleding minder vies worden dan als dat je kind de hele dag buiten ravot en zelfs in z’n spel een sliding over het natte gras maakt of in boom klimt. Dan moet er toch net iets vaker omgekleed worden.

  Om niet in dit blog een compleet blog te schrijven over de hoeveelheid zeg ik voor nu met 10 setjes heb je een leuke garderobe bij elkaar. (Hoewel mijn kinderen echt veel meer hebben)

  🙈

  Nu we de hoeveelheid ongeveer weten gaan we kijken wat handig is.

  Meisjes garderobe


  Bij meisjes kan het zoveel kanten op maar wat ik nu handig vind is jurkjes en rokjes. Waarom? Een jurkje of rokje kan in het warme zomerweer gewoon lekker zo gedragen worden, maar voor nu doe je er een legging onder en de outfit is compleet. Gereed voor school en de zomervakantie dus 2 vliegen in 1 klap.meisjes garderobe


  Ps. Had je al gezien dat de leggings deze week (tot 10 mei 2020) in de aanbieding zijn?

  Jongens garderobe


  Voor jongens is de oplossing iets minder snel. De meeste jongens willen geen jurk met een legging aan.


  Omdat er veel jongens zijn die de knieën uit de broeken vallen, zou ik zeggen zo snel mogelijk een korte broek aan. Aan de benen pakken ze geen kou. Houdt jouw zoon daar niet van, als het nog wat fris is buiten? Schaf dan een mooie lange broek aan en knip voor de warme zomerdagen de broeken die kapot zijn bij de knieën af. Op die manier kun je kosten besparen en hoef je alleen nog maar een paar mooie t-shirts aan te schaffen.weer naar school


  Hoewel ik zelf echt fan ben van de zachte korte broeken van blue seven. Lekkere vrolijke kleuren en prints. Dat mag toch ook wel in zomer. (Wil je ze graag proberen dan is nu je kans,ook deze zijn tot 10 mei 2020 in de aanbieding)

  Verder zou ik zeggen als je twijfelt tussen 2 maten neem dan altijd de grotere maat. Kinderen groeien toch door en op die manier kunnen ze de kleding langer aan.


  Liefs Winanda

  Oja voor alle kinderen veel plezier weer op school.

  Geplaatst op Geef een reactie

  Zo kan kleding het zelfvertrouwen van je kind vergroten

  Heeft jou kind weinig zelfvertrouwen? Dan wil je natuurlijk het zelfvertrouwen vergroten. Je wilt graag een kind dat lekker in z’n vel zit en weet dat ie er mag zijn.

  Een van de manieren om het zelfvertrouwen te vergroten is zorgen dat je kind welgemeende complimenten krijgt. Een van de meest makkelijke manieren om een complimentje te krijgen is door mooie kleding te dragen.

  Kleding ondersteunt je in wie je bent.

  Als kleding goed bij je past dan ondersteunt het je. Het zit lekker en je voelt je mooi/prettig.! Dat gevoel wordt alleen maar groter als mensen in je omgeving er ook nog een compliment over maken. Dan ga je zelfs nog wat rechter op staan. Een compliment over kleding hoor je voornamelijk als de kleding bijzonder is, net dat beetje anders is dan de rest.

  Combineren

  Hoe je dat bijzondere kledingstuk dan combineert is natuurlijk van groot belang. Het hele plaatje moet kloppen. Als je een hele mooie rok hebt maar het shirt kleurt er echt niet bij dan val je nog niet positief op. En dat is juist wat je wel wil. Dat je kind complimenten krijgt en gezien wordt. Je wilt een kind dat in zichzelf geloofd.

  Maak de outfit helemaal compleet.

  Met een bijzonder item waar complimentjes over gemaakt worden ben je al een hele stap in de goede richting. Maar om ervoor te zorgen dat het compliment niet alleen over dat ene kledingstuk gaat maar over hoe je er helemaal uit ziet is het belangrijk om de outfit helemaal compleet te maken. Vooral voor meisjes kun je er veel kanten mee op. Een crunchie of haarband die helemaal bij de kleding past. Voor jongens denk je bijvoorbeeld aan een riem, pet of zonnebril.

  Koop kwaliteit

  De laatste tip die ik je mee wil geven is koop kleding van goede kwaliteit. Kleding van een mooie kwaliteit staat gewoon net iets beter. De pasvorm is net iets mooier en het blijft net iets langer mooi in de was. In aanschaf is het misschien iets duurder maar het draag plezier is dan ook groter. En mochten ze er uit gegroeid zijn voordat het versleten is kun je het altijd nog proberen te verkopen.


  Ben je toe aan om die leuke bijzondere, compliment trekkende outfit van goede kwaliteit voor je kind te shoppen? Klik dan snel door naar de webshop.

  zelfvertrouwen kind


  Liefs Winanda

  Geplaatst op 1 Reactie

  Handgemaakte kinderkleding, waarom zou je er voor kiezen?

  Je komt het steeds vaker tegen, handgemaakte kinderkleding. Vraag je je wel eens af waarom? En waarom zou je dat eigenlijk kopen, er zijn genoeg plekken waar je leuke kinderkleding kan halen. Ik zal je proberen uit te leggen waarom je wel voor handgemaakt zou kiezen.

  Kinderarbeid wordt beperkt.

  Door te kiezen voor hier in Nederland gemaakte kleding, weet je zeker dat bij het eindstadium, het maken van de kleding, geen kinderarbeid betrokken is. (Nee,als de kinderen mij vrijwillig komen “helpen” telt dat niet als kinderarbeid) Helaas kan ik niet zeggen dat het helemaal niet meer gebeurd, bij de productie van de stoffen ben ik niet bij.

  Je steunt een kleine ondernemer.

  Als je goed op let en dus bij een ondernemer koopt en niet bij iemand die het alleen maar vóór de hobby doet, steun je dus een kleine ondernemer. Hoe fijn is dat, zeker in deze tijd.

  When you buy from a small business a actual person does a little happy dance”

  En dan nu de voordelen van handgemaakte kinderkleding voor jezelf😉

  Oeko-tex

  Je zult nu wel denken “WAT?” Oeko-Tex is een keurmerk voor textiel. Stoffen met dit keurmerk zijn getest op de het zo min mogelijk gebruiken van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Wil je er meer over weten kijk dan op https://www.goedewaar.nl/keurmerken-etc/kleding-keurmerken-etc/231-oeko-tex-standard-100

  De stoffen die ik gebruik hebben allemaal minimaal dit keurmerk.oeko tex

  Bijzondere kleding.

  Doordat het handgemaakt is, is de productie veel lager dan bij grote merken/ketens, en dus zijn er veel minder mensen die deze kleding hebben. Hoe leuk is het als je je kind in kleding hebt lopen die de rest niet heeft. Ik bedoel een leuk shirt van de action hebben er veel meer. Daar loopt half Nederland in. Handgemaakte kinderkleding is gewoon net dat beetje anders.

  Nog een voordeel van handgemaakte kinderkleding, je kunt het laten aanpassen.

  Heeft jou kind nou niet de standaard maten. Maar is hij* langer of korter. Of heb je een andere aanpassing nodig,omdat hij bijvoorbeeld in een spreidbroek zit. Dan kun je dat laten aanpassen. Heeft je kind bijvoorbeeld de lengte van maat 110 nodig maar de breedte van 116, of andersom de lengte maat 116 maar de breedte van 110?
  Wanneer u dit aan mij doorgeeft zorg ik ervoor dat het shirt of broek aan deze maten wordt aangepast zodat het mooi past.

  Je kunt je eigen idee laten maken.

  Jazeker, zie je een leuk stofje op de site en heb je daar een leuk idee bij, geef het door en na overleg wat de mogelijkheden en wensen zijn, zal ik voor je aan de slag gaan om dat ene echt unieke kledingstuk te maken.

  Uiteraard zit er ook een nadeel aan handgemaakt, als het artikel nog voor u gemaakt moet worden, zult u wat langer op het artikel moeten wachten. Ik doe mijn best om alles zo snel mogelijk te leveren maar de termijn die ik aanhoudt is maximaal 2 weken.

  Nieuwsgierig geworden naar mijn handgemaakte kinderkleding kijk dan snel hier

  Liefs Winanda

  *waar hij staat kan ook zij gelezen worden

  Geplaatst op Geef een reactie

  De mooie dingen van…..

  Ondanks dat ons leven nu gedomineerd wordt door het Corona virus, laten we niet vergeten dat de lente is begonnen.

  Het mooie weer komt eraan. De bloemetjes en de bijtjes. ‘S morgens wordt je wakker en hoor je de vogeltjes zingen.
  Hoe fijn is dat?

  Bij de lente horen ook nieuwe lente outfits.
  De kinderen zijn toch flink wat gegroeid dus nu is de tijd om lekker te shoppen voor de komende zomer. Je laat het lekker thuis bezorgen en boem gelijk weer een leuke activiteit: hou een modeshow, en maak er leuke foto’s van.

  Genieten en een blijvende herinnering.
  Heb je je leuke foto´s van je modeshow in je B*unyk outfit, en plaats je die op social media. wil je mij dan taggen? Vind ik super leuk om te zien.

  Maak er een leuke tijd van….. en vooral blijf gezond.
  #staysafe #stayhome

  Liefs Winanda

  Geplaatst op Geef een reactie

  5 tips voor de perfecte peuter kleding.

  15 maart 2020

  Wat voor kleding is nou fijn voor je peuter. De ontwikkeling gaat zo vreselijk snel in deze periode. Van eerste stapjes naar fietsen. Van pamperkontje naar zelf naar de wc. Van middag dutjes naar hele dagen wakker. Van alles goed vinden wat je aantrekt, naar een duidelijke mening en voorkeur.

  Je wilt dus graag kleding voor je peuter die aan al die eisen voldoet.

  Maar waar moet je dan allemaal wel niet op letten.

  Hier vind je 5 tips voor fijne peuterkleding.

  kleding moet lekker zitten

  Dat lijkt een open deur, kleding die niet lekker zit draag je zelf ook niet graag.De bewegingsvrijheid moet optimaal zijn, je moet er toch niet aan denken dat ze van het klimrek vallen omdat de kleding te stug is en ze zich dus niet goed kunnen bewegen. Maar houd er ook rekening mee dat jouw lieve peuter er een tukkie in moet kunnen doen. Dat scheelt weer een keer uit- en aankleden, voor iedereen een stuk fijner.

  Makkelijk aan te trekken

  Je peuter gaat alles zelf ontdekken en ‘zelluf’ willen doen. Helaas is het geduld dan ver te zoeken en dat maakt het aankleden dan niet het makkelijkste. Dus hoe makkelijk als je niet eerst een heleboel knoopjes hoeft vast te maken. Gewoon snel over het hoofd en snel aan de billen, dan kunnen ze door.

  Makkelijk ‘uit’ te trekken

  Het uit trekken is vooral heel belangrijk voor als je peuter bezig is met zindelijk worden. Niets zo vervelend als een natte broek omdat je peuter de knoop niet snel genoeg los kreeg.

  Het moet voldoen aan de smaak van je peuter. (En aan die van jou natuurlijk)

  Je wilt natuurlijk dat je oogappeltje er mooi en verzorgd uit ziet. Waar het voor je babytje nog makkelijk was, alles wat jij leuk vindt kan je meenemen en aan doen. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer ze zelf wat over hun kleding te zeggen willen hebben. Vooral meisjes hebben er al op jonge leeftijd echt een handje van om zelf te willen bepalen wat ze aan doen.

  Makkelijk te combineren.

  Niets zo vervelend als je peuter in een leuke set kleding gehesen te hebben en dan ‘plop’ daar ging de jam op de kleding.

  Archh dan mag je weer helemaal opnieuw beginnen. Hoe fijn is het dan als je meerdere shirt hebt die er net zo leuk bij staan als wat ze als eerste aan hadden.

  Maar natuurlijk ook broeken, rokken, leggings, voor als ze een ongelukje hebben gehad. Niet helemaal om kleden maar snel die andere broek aan ze zien er weer super uit.

  De leukste, bijzondere kinderkleding voor je peuter vind je hier voor meisjes en jongens

  Liefs Winanda

  Note: de foto’s zijn gemaakt op grotere kinderen, door gebrek aan peutermodelletjes. Vind je het leuk dat jouw peuter model wordt voor B*unyk stuur dan een mailtje naar info@b-unyk.nl