5 tips voor de perfecte peuter kleding.

15 maart 2020

Wat voor kleding is nou fijn voor je peuter. De ontwikkeling gaat zo vreselijk snel in deze periode. Van eerste stapjes naar fietsen. Van pamperkontje naar zelf naar de wc. Van middag dutjes naar hele dagen wakker. Van alles goed vinden wat je aantrekt, naar een duidelijke mening en voorkeur.

Je wilt dus graag kleding voor je peuter die aan al die eisen voldoet.

Maar waar moet je dan allemaal wel niet op letten.

Hier vind je 5 tips voor fijne peuterkleding.

kleding moet lekker zitten

Dat lijkt een open deur, kleding die niet lekker zit draag je zelf ook niet graag.De bewegingsvrijheid moet optimaal zijn, je moet er toch niet aan denken dat ze van het klimrek vallen omdat de kleding te stug is en ze zich dus niet goed kunnen bewegen. Maar houd er ook rekening mee dat jouw lieve peuter er een tukkie in moet kunnen doen. Dat scheelt weer een keer uit- en aankleden, voor iedereen een stuk fijner.

Makkelijk aan te trekken

Je peuter gaat alles zelf ontdekken en ‘zelluf’ willen doen. Helaas is het geduld dan ver te zoeken en dat maakt het aankleden dan niet het makkelijkste. Dus hoe makkelijk als je niet eerst een heleboel knoopjes hoeft vast te maken. Gewoon snel over het hoofd en snel aan de billen, dan kunnen ze door.

Makkelijk ‘uit’ te trekken

Het uit trekken is vooral heel belangrijk voor als je peuter bezig is met zindelijk worden. Niets zo vervelend als een natte broek omdat je peuter de knoop niet snel genoeg los kreeg.

Het moet voldoen aan de smaak van je peuter. (En aan die van jou natuurlijk)

Je wilt natuurlijk dat je oogappeltje er mooi en verzorgd uit ziet. Waar het voor je babytje nog makkelijk was, alles wat jij leuk vindt kan je meenemen en aan doen. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer ze zelf wat over hun kleding te zeggen willen hebben. Vooral meisjes hebben er al op jonge leeftijd echt een handje van om zelf te willen bepalen wat ze aan doen.

Makkelijk te combineren.

Niets zo vervelend als je peuter in een leuke set kleding gehesen te hebben en dan ‘plop’ daar ging de jam op de kleding.

Archh dan mag je weer helemaal opnieuw beginnen. Hoe fijn is het dan als je meerdere shirt hebt die er net zo leuk bij staan als wat ze als eerste aan hadden.

Maar natuurlijk ook broeken, rokken, leggings, voor als ze een ongelukje hebben gehad. Niet helemaal om kleden maar snel die andere broek aan ze zien er weer super uit.

De leukste, bijzondere kinderkleding voor je peuter vind je hier voor meisjes en jongens

Liefs Winanda

Note: de foto’s zijn gemaakt op grotere kinderen, door gebrek aan peutermodelletjes. Vind je het leuk dat jouw peuter model wordt voor B*unyk stuur dan een mailtje naar info@b-unyk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *